Известие

Collapse
No announcement yet.

1.6 бензин или 1.9 дизел

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Значи СПОРЕД МЕН (не задължам никой да мисли като мен) минуси дизела няма, АКО е :
    1.НОВ
    2.Кара се извън България - Много ниското качество на горива, от което запушване на ФАП филтри (за твърди частици), трудно палене при много студено време...с две думи по-капризен си е от към качеството на горивото. На свой гръб съм го изпитал това за Фап филтъра...!
    3.Купен е втора ръка от брат/сестра/баща/чичо итн. Някой на който му имаш 100% доверие и знаеш как са се грижили за автомобила преди теб...(сигурен си евентуално какво е сменено, какво има нужда да се смени)

*Ако е закупена колата втора ръка, по вероятно е да е на повече километри от подобен(същите години) бензинов екземпляр(всеки взима дизел, ако кара повечко).
    Сега ще кажат някои " е да ама моя не е така" ОК, от всяко правило си има изключения...Но говоря в повечето случаи!
    * Повече километри ----По голяма вероятност нещо да се счупи при сегашния собственик на колата...
    *Недай си Боже да се счупи турбина и прочие, вече коментираха по-горе колегите...

Всички казвате, че турбо дизела върви повече от бензинов двигател...От атмосферен на съшите кубици...Мооооже би....Сравнете с един турбо бензинов и пак ще говорим...

И бензина си има недостатъците естествено. Сигурно твоята алфа върви повече от бензиновите и си случил на гледан екземпляр, но това не означава че всички останали дизелови алфи са така...
    Ти мислиш по един начин, аз по друг, трети по негов си итн...Ако всички бяхме роботи нямаше да е интересно...

П.С. Това за дизела и Ферари и Ламбо го казах не с цел да умаловажавам дизела и комън рейл технологията...По същия начин можеше да кажа защо не слагат ГАЗОВИ ИНжекции на тези автомобили...? За това не е нужно да си развиват технологийте и да инвестират милиони...
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от zmeycho Покажи съобщение
      Отговора на въпроса ти за Ферари,Порше и т.н е много прост колега

Той се състои в това, че от самото си основаване Ферари,Ламбо и Порше са работили само и единствено в сферата на бензиновите мотори и са хвърляли всички сили в разработката именно на тези мотори.
      По тази логика:

1.Ще им струва, не малко инвестиции на производителите за да тръгнат да разработват достатъчно мощен и конкурентен на мощните би-турбо бензинови двигатели.
      2.На този етап, не се налага те да правят това, защото все още търсенето на бензинови двигатели е достатъчно голямо.
      3.Никой нема да тръгне да гони дивото след, като все още държи здраво питомното колега

От тези твои думи се подразбира, че
      1.Бензиновите двигатели са по-мощните ( Вярно не са по-икономични, но всеки кеф се плаща....)
      2.Расовите Бегачки СА бензинови и ЩЕ останат бензинови!
      3.Комън рейл технологийте напредват съгласен съм, но едва ли ще изместят бензиновия двигател. Както каза ти колега "Никой нема да тръгне да гони дивото след, като държи здраво питомното ".

Спирам да пиша, ясно е че всеки ще си защитава тезата и нека всеки да си кара каквото има
      Айде Поздрави
      Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 20:51.
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
        Значи СПОРЕД МЕН (не задължам никой да мисли като мен) минуси дизела няма, АКО е :
        1.НОВ
        2.Кара се извън България - Много ниското качество на горива, от което запушване на ФАП филтри (за твърди частици), трудно палене при много студено време...с две думи по-капризен си е от към качеството на горивото. На свой гръб съм го изпитал това за Фап филтъра...!
        3.Купен е втора ръка от брат/сестра/баща/чичо итн. Някой на който му имаш 100% доверие и знаеш как са се грижили за автомобила преди теб...(сигурен си евентуално какво е сменено, какво има нужда да се смени)

*Ако е закупена колата втора ръка, по вероятно е да е на повече километри от подобен(същите години) бензинов екземпляр(всеки взима дизел, ако кара повечко).
        Сега ще кажат някои " е да ама моя не е така" ОК, от всяко правило си има изключения...Но говоря в повечето случаи!
        * Повече километри ----По голяма вероятност нещо да се счупи при сегашния собственик на колата...
        *Недай си Боже да се счупи турбина и прочие, вече коментираха по-горе колегите...

Всички казвате, че турбо дизела върви повече от бензинов двигател...От атмосферен на съшите кубици...Мооооже би....Сравнете с един турбо бензинов и пак ще говорим...

И бензина си има недостатъците естествено. Сигурно твоята алфа върви повече от бензиновите и си случил на гледан екземпляр, но това не означава че всички останали дизелови алфи са така...
        Ти мислиш по един начин, аз по друг, трети по негов си итн...Ако всички бяхме роботи нямаше да е интересно...

П.С. Това за дизела и Ферари и Ламбо го казах не с цел да умаловажавам дизела и комън рейл технологията...По същия начин можеше да кажа защо не слагат ГАЗОВИ ИНжекции на тези автомобили...? За това не е нужно да си развиват технологийте и да инвестират милиони...
        От тези твои думи се подразбира, че
        1.Бензиновите двигатели са по-мощните ( Вярно не са по-икономични, но всеки кеф се плаща....)
        2.Расовите Бегачки СА бензинови и ЩЕ останат бензинови!
        3.Комън рейл технологийте напредват съгласен съм, но едва ли ще изместят бензиновия двигател. Както каза ти колега "Никой нема да тръгне да гони дивото след, като държи здраво питомното ".

Спирам да пиша, ясно е че всеки ще си защитава тезата и нека всеки да си кара каквото има
        Айде Поздрави
        Пич нищо лично, но в постовете ти виждам много условности и не, малко спам, а в крайна сметка пък до нищо конкретно не стигаш

Не че има нещо лошо да си чешем езиците, но не това е целта на сайта нали...?

Айде със здраве
        SNAKE 147 1.9 JTD Z-Edition '05 - THE RED TORPEDO
        SNAKE 147 1.9 JTDm 8V '06 - Nero
        SNAKE 159 1.9 JTDm 16V '06 - Rosso

Comment

Добре де вече колко години по ред дизелови аудита печелят 24 часа на Льо Ман!
          Аз вече гледам само икономе вариант с отностелно добра динамика = дизел!
          А, че всички коли се чупят то всички го знаеме. Инак за дизел в БГ най-издържливи на хубава нафта са старите печки - Мерцедес w123!
          Opel Corsa B
          Opel Tigra
          Mercedes A 160
          Mercedes A190 AMG
          Alfa Romeo 147 1.6 ts
          http://www.snimka.bg/album.php?album_id=233669

Comment

ахаха ми те са бая условностите за преглъщане, за да си вземеш дизел в БГ (лично мое мнение)

FIAT Coupe 16VT

Comment

Като гледам условностите не са по-малко и при туин спарк двигателите
              Giulietta 1,6 JTDm 2013
              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Хора ясно е, че всеки ще си хвали неговото...Единия колега кара дизел..,а другия бензин, третият на газ итн...Истината е, че по-доброто от бензин и дизел е това, което ти е по на душата....Така, че колегата който е пуснал темата да си отговори за него специално кое ще е по-доброто. Тук всеки ще си хвали "стоката".... И бензина и дизела си имат своите плюсове и минуси
                Ето това е приказка, а всичко останало си е чисто фенство! И аз съм на същото мнение - да се качи човека, да покара няколко дизела, после няколко бензинки и да си реши сам за себе си, кое повече му харесва. Аз така направих, защото бях в същото положение като него и това ми помогна да направя своя избор.
                Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Е и аз това говоря ама...пак се изроди темата на дизел срещу бензин и аджеба на кой колко му е голям....

FIAT Coupe 16VT

Comment

Working...
                  X